Mobil Tabanlı Web Tasarım


Peki web sitelerinin mobil uyumlu olması yani responsive web sitesi ne demektir?
Responsive kelimesi uyumlu anlamına gelmektedir. Responsive web tasarım, farklı mecralara göre boyutlandırılabilen uyumlu tasarımlardır. Responsive web sitesi tasarımı ise mobil cihazların ekran çözünürlüklerine göre hazırlanan ve mobil cihaza göre otomatik boyutlanan web sitesidir. Responsive web sitesi kullanıcıların sitede daha rahat dolaşabilmesini ve yazıları rahatlıkla okuyabilmesini sağlar.

Reponsive Web Sitesi Neden Önemlidir?

  1. Responsive web sitesi, oluşturulacak olan yeni mobil siteden daha az maliyet ile tasarlanır. Varolan web sitenize ek bir site oluşturmak zorunda kalmazsınız. Responsive web sitesi var olan URL üzerinden kullanılır. Mobil siteler için yeni URL ve HTML kodlaması gerekmekmez. Bu sayede hem hız hem de SEO çalışması açısından son derece faydalıdır.
  2. Responsive web sitelerine SEO açısından baktığımızda SEO çalışmalarınız için farklı stratejiler geliştirmeniz gerekmez. Tek bir strateji üzerinden çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Domainleriniz ve arama sonuçlarınız aynı adres üzerinde olacaktır. Bu da çalışmalarınızı olumlu etkileyecektir.
  3. Google arama sonuçlarında web sitelerinin responsive olup olmadığı bilgisini veriyor. Kullanıcılar bu doğrultuda web sitelerini ziyaret ediyor. Ayrıca mobil uyumlu web tasarımlar web sitenizin sıralamasını doğrudan etkiliyor.
  4. Responsive web sitesi sayesinde tek bir URL’ye sahip olacağınız için sosyal medya paylaşımları tek bir URL üzerinden yapılabilir.
  5. Kullanım açısından devamlı ekranı büyütmek veya küçültmek yada sağa sola kaydırma gereksinimi oluşturmaz bu sayede kullanıcı çok daha rahat ve efektif şekilde sitenizi kullanıp amacına ulaşabilir.
  6. Web sitenizin arama ve tıklanma sonuçları iyi olsa dahi mobil uyumlu bir siteye sahip değilseniz mobil üzerinden erişim sağlayan kullanıcılar sitenizde fazla vakit geçirmez. Bu da firmalar ve kişiler için olumlu bir durum değildir ve marka imajını olumsuz etkiler. Responsive web siteleri kullanıcıya olumlu bir deneyim yaşattığı için web sitelerinden çıkma oranını düşürmektedir.
  7. Responsive web sitesi, ziyaretçilere aradığı bilgileri daha kolay bulmasını sağlar. Bir e-ticaret web sitesini ziyaret eden kullanıcı aradığı ürünü mobil uyumlu web sitelerinde kolaylıkla bulabilir. Hızlı ve rahat kullanılabilen web siteleri kullanıcılar tarafından sevilerek ziyaret edilir.

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “Mobil Tabanlı Web Tasarım”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?