2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Direksiyon Eğitimi Öğreticisi Eğitim Sertifikası


Direksiyon eğitimi öğreticisi eğitim programı, direksiyon kullanımını öğreten bireyler yetiştirmek üzere yer alır. Bireylerin yetişmesinde, program dahilinde var olan geniş ölçekli içerikler bulunmaktadır. Bu içerikler, arabanın temel bilgileri arasında yer alan direksiyon kullanımının bilinmesine ve aktarılmasına yönelik olmaktadır. İçerikler sonucu çeşitli avantajlar da beraberinde gelir. Bu avantajların meslek kolları içerisinde faaliyet göstermesi ile de farklı kazanımlar elde edilir. Ek olarak programın üniversiteden E-Devlet onaylı özelliğe sahip sertifikası da ilgili alanlardaki iş imkanlarına ulaşmayı kolaylaştırmaktadır.

Eğitimin Tanımı

Direksiyon bilgisi, araba kullanımı konusunda birincil öneme sahip bir unsurdur. Bu unsurun herhangi bir kaza faktörünü ortaya çıkarmaması için de çeşitli eğitimleri almak gerekir. İlgili eğitim programı, bu gereklilik çerçevesinde hareket eder ve bünyesinde barındırdığı içerikleri mevcut kapsam dahilinde düzenler. Program dahilinde yer alan kişiler, eğitim içeriklerine ulaştıktan sonra direksiyon eğitimlerinin verilmesini içeren çeşitli bilgilere ve birikimlere ulaşırlar. Mesleki faaliyetlere geçmeden önce direksiyon kullanımını içeren aktarımlar da eğitimin tanımını içerir. Bu tanımlara ek olarak mesleki faaliyetler içerisinde yer alan avantajların kullanımına yönelik elde edilen kazanımlara da bulunmaktadır.

Başvuru Süreci

Direksiyon eğitimi öğreticisi programı, ehliyet alma süreçlerine de yardımcı olan kişilerin var olmasını sağlayan bir programdır. Bu süreçlerin günümüz koşulları gereğince daha çok direksiyon bilgisine yönelik olması da ilgili kişilerin önemini ortaya çıkarmaktadır. Mevcut önem dahilindeki eğitim içeriklerine geçmeden önce başvuru süreci yer alır. Ön koşul olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, okuma-yazma becerisine ve ehliyete sahip olma, direksiyon kullanımı konusunda yetkin becerileri bünyede barındırma şartları bulunur. Ek olarak kişisel bilgilerin doldurulması ve eğitim süreçlerinin eksiksiz olarak tamamlama gayretinin varlığı da başvuru sürecini oluşturan etmenler arasında olmaktadır.

Eğitimin İçeriği

Eğitimin içeriği, direksiyon kullanımının öğretilmesi esnasında yer alan aktarımları ve yönlendirmeleri içermektedir. Direksiyon bilgisinin belirli bir seviyede olması gerekliliği, trafik unsurları içerisindeki olası tehlikelerin önlenmesini sağlar. Ek olarak güvenli bir sürüş süresini de ortaya çıkarır. Belirtilen noktalar dahilinde, program içerikleri genel hatlar ve detaylar olmak üzere ayrılmaktadır.

Genel Hatlar

Programın genel hatlar bölümü, içerik faktörlerinin temel direksiyon bilgisini öğretilmesi ve kontrollü bir eğitim sürecinin yansıtılması olarak yer alır. Bu çerçevede yer alan eğitim içerikleri;

Genel iletişim teknikleri
Direksiyon kullanımının öğretilmesi aşamaları
El, kol ve göz koordinasyon eğitimleri
İlk yardım eğitimi
Trafik kuralları
Güvenli araç kullanma kriterleri
Gaz, fren ve debriyaj kollarının orantılı kullanım bilgisi

gibi içerikler olarak yer almaktadır.

Detaylar

Programın detaylar olarak mevcut içerikleri;

İkna ve yönelim kabiliyeti içerikleri
Psikolojik süreçleri sürdürme ve yönetme
Direksiyon kullanımında yer alan ani olumsuzluklara karşı alınması gereken hızlı önlemler

gibi içeriklerdir.

Eğitimin Niteliği

Direksiyon eğitimi öğreticisi programı, direksiyon kullanım faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde kişilere öğreten bireylerin gelişimini içeren bir programdır. Program dahilinde yer alan içerikler, araba sürüş tekniklerinde yer alan direksiyon faktörünün önemini içerir. Var olan içeriklerin getirdiği avantajlar ve bu avantajların kazanımlara dönüşmesi gibi faktörler, eğitimin niteliğini oluşturur. Ek olarak ilgili iş imkanlarının üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığı ile meydana gelmesi de eğitimin nitelik faktörleri arasında yer almaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Eğitimler sonucu sağlanan avantajlar, eğitimlerin direksiyon öğretmeni gibi sıfatlara sahip olması dahilinde yer alan avantajları kapsar. Ek olarak direksiyon öğretimi konusunda başvurulacak bir kişi niteliği taşımak da eğitimin sağladığı avantajlar içerisinde yer alır. Mevcut avantajlar, genel ve özel avantajlar olarak bulunmaktadır.

Genel Avantajlar

Eğitimlerin sağladığı genel avantajlar, direksiyon konusunda genel bilgilere sahip olmayı ve bu bilgileri öğretim süreçlerinde kullanabilmeyi içerir. Bu noktada yer alan avantajlar;

Araba kullanımında yer alan genel bilgi ve birikime sahip olmak
Eğitimler sonucu kazanılan nitelikleri ilgili öğretim aşamalarında uygulamak
Araç kullanımının olduğu her noktada, ilgili eğitimlerin getirilerini kullanmak

Özel Avantajlar

Mevcut eğitimler içerisinde yer alan özel avantajlar, direksiyon öğretiminin kişiselleştirilmesi ve öğrenim türlerinde yer alan farklılıkların giderilmesine yönelik olmaktadır. Bu bağlamda yer alan avantajlar;

Direksiyon kullanımı sırasında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesine yönelik yöntemleri bilmek
Kişilerin farklı noktalarda yer alan yapılarına göre direksiyon eğitimi vermek (heyecan ve panik unsurları vb.)
Direksiyon eğitimi verilen kişilerin gelişim düzeylerini tespit etmek ve ilgili aşamalara geçmesini sağlamak

gibi avantajları kapsamaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

Eğitimlerin sağladığı avantajlar, çeşitli öge ve metotların pratik unsurlarla bağdaşmasının ardından birtakım kazanımlara dönüşmektedir. Bu kazanımlar, kişilerin direksiyon eğitimlerini verirken göstereceği reaksiyon ve tepkileri içeren faktörler olarak da yer almaktadır. İlgili Kazanımlar;

Direksiyon eğitimlerini belirli bir süreç dahilinde gerçekleştirme becerisi
Eğitim verilen kişilerin el, kol ve göz koordinasyonu çerçevesinde direksiyon kullanım bilgisine sahip olması
E-Devlet onaylı sertifika ile çeşitli iş imkanlarına ulaşım kolaylığına sahip olmak

gibi kazanımlar yer almaktadır.

Sertifika Süreci

Mevcut eğitim programı, ilgili aşamaların tamamlanması ile sertifika sürecini içerisinde barındırır. Bu süreç dahilinde, alınan eğitimlerin resmi bir kanıtı niteliği taşıyan, üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığı yer alır. Sertifika, geçerlilik düzeyinin çeşitli iş imkanlarını beraberinde getirdiği bir özelliğe sahiptir. Ek olarak mevcut eğitimler sonucu sağlanan avantajların ve elde edilen kazanımların değerlendirilmesi açısından da sertifikanın önemi büyüktür.

İş İmkanları

Direksiyon eğitimi öğreticisi programı, mevcut süreçlerin son aşaması niteliği taşıyan ve program dahilindeki kişilerin temel hedefleri arasında yer alan iş imkanlarına konu olmaktadır. Bu noktada yer alan iş imkanları, mesleki faaliyetler içerisinde yer alması gereken tecrübe ve deneyim unsurlarını bir koşul olarak kabul etmektedir. Bu koşulların sağlanması, ilgili eğitim programı içeriklerinin getirdiği bilgi ve birikimler dahilinde bulunmaktadır. Bu şartların sağlandığı iş olanakları;

Direksiyon kullanımına yönelik yer alan sürücü kursları
Çeşitli test sürüşlerinde yer alan direksiyon personelleri
Önemli araba markaları bünyesinde direksiyon öğretmeni olarak görev yapmak
Motorlu taşıtlara yönelik eğitimler veren merkezler
Direksiyon sınav sorumlusu olan kişiler arasında yer almak
Kişisel olarak direksiyon eğitmenliği hizmeti vermek

gibi iş olanakları olarak yer almaktadır. Ek olarak direksiyon eğitmeni sıfatı içerisinde yer alan diğer iş imkanları da bulunmaktadır.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Direksiyon Eğitimi Öğreticisi Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?