2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Estetisyenlik Eğitim Sertifikası


Estetisyenlik eğitim programı, üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika özelliğine sahip bir eğitim programıdır. Program dahilinde, estetik operasyon aşamalarına konu olan içerikler mevcuttur. Bu içerikler, cerrahi bilgi ve nitelik gerektiren işlemlerin öncelikli olarak bilinmesi ve etkin faaliyetler içerisinde bulunmasının ardında yer alan içeriklerdir. Bu noktada estetisyen yardımcılığı gibi alanlara yoğunlaşan kişi ve kimseler, ilgili eğitim süreçleri ile birlikte mesleki faaliyetler kapsamında yer alabilmektedir. Ek olarak bu kapsamları içeren avantajlar ve kazanımlar da eğitim programının önemli getiri unsurları arasında bulunmaktadır.

Eğitimin Tanımı

Estetisyenlik eğitimi, yüz ve vücut üzerindeki istenmeyen veya sağlık durumunu tehdit eden unsurların çeşitli operasyonlar ile ortadan kaldırılmasıyönelik içeriklerinin yer aldığı bir eğitim programıdır. Programın tanımları arasında, yüz bölgesine veya vücut hatlarına estetik bir görünüm verdirmeye yönelik içeriklerin varlığı da yer almaktadır. Ek olarak kalite standartlarını yakalamış ve bu standartlar içerisinde yer alan avantaj ve kazanım süreçleri de programın tanımını oluşturan faktörler arasındadır.

Başvuru Süreci

İlgili eğitim programına başvuru yapılmadan önce birtakım faktörler bulunur. Bu faktörler arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma kriteri çerçevesinde yer alan estetisyenlik faaliyetlerine yatkın olma ve bu faaliyetlerle alakalı bir bölümden mezun olma durumubulunur. Mevcut durum, eğitim programı içeriklerinin daha iyi anlaşılmasını ve mesleki unsurlara geçiş noktasında çeşitli kolaylıkların meydana gelmesini sağlar. Ek olarak gerekli kişisel verileri içeren bilgilerin tamamlanması da başvuru sürecini oluşturan koşullar içerisinde yer almaktadır.

Eğitimin İçeriği

Eğitimler kapsamında yer alan içerikler, kişilerin estetik yapı unsurlarını bilmesine ve bu alanda hizmet almak isteyenlere uygulamasına dair var olan içeriklerdir. Bu noktada eğitimin içeriği, genel hatlar ve detaylar olmak üzere iki bağlamda incelenmektedir. İlgili eğitim programının geniş bir yapıda yer almasından dolayı mevcut olan bu iki bölüm, eğitimin getirilerini kapsayan içeriklerin daha genel bir perspektif içerisinde anlaşılmasına da olanak sağlamaktadır.

Genel Hatlar

Eğitimin içeriği konusunda yer alan genel hatlar, program dahilindeki kişilerin estetisyenlik mesleğindeki faaliyetleri yürütebilmesini kapsar. İlgili faaliyetlerin memnuniyet unsurları çerçevesinde yer alması zorunluluğu, eğitim içeriklerinin bu yönde yer almasını da sağlamaktadır. Bu doğrultuda yer alan genel hatlar;

Estetik operasyonlar hakkındaki genel bilgiler
Estetisyen uzmanı olma yolunda yer alacak bilgi ve birikimler
Estetik yapılacak olan vücut bölgesi hakkındaki ön çalışmalar ve incelemeler

gibi noktalar yer almaktadır.

Detaylar

Program kapsamındaki detaylar olarak yer alan içerikler;

Estetisyenliğe ait sektör içerisindeki talep ve arzları bilmek
Gelişmiş cihazlar hakkında bilgi sahibi olmak (sağlık faktörlerini içeren cihazlar vb.)
Estetik operasyonlar sonrasında yapılması gerekenleri hizmet alan kişilere aktarmak

gibi unsurlardır.

Eğitimin Niteliği

Estetisyenlik eğitim programın niteliği, ilgili alanlarda yetkin insanlarının yetişmesine yönelik olmaktadır. Bu noktada yer alan unsurlar, eğitimin kaliteli süreçlere sahip olmasını bireylerin ilgili bilgi ve birikimleri elde etmesine olanak sağlar. Ek olarak mevcut avantajlar ve kazanımlar da eğitimin niteliğini oluşturmaktadır. Ayrıca üniversiteden E-Devlet onaylı eğitim sertifikası ile çeşitli iş imkanlarına erişim sağlamak da eğitim programının niteliğini oluşturan faktörler arasında yer almaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Eğitimlerin kişilere sağladığı avantajlar, estetisyenlik faaliyetlerini yürütmeye yardımcı olma ve ileride yer alacak kariyer fırsatlarını değerlendirebilmek gibi avantajları içerir. Bu avantajlar içerisinde; estetik operasyonlarının hazırlık aşamaları, süresi ve operasyon sonrası yapılacakların bilinmesi ve bu yönde hareket etme becerisi yer almaktadır. İlgili avantajlar, genel ve özel avantajlar olarak ayrılmaktadır.

Genel Avantajlar

Eğitim süreçlerini kapsayan genel avantajlar, kişilerin ilgili estetik operasyonunu içeren malzeme, cihaz ve alet bilgisine hakim olma
Estetisyenlik alanındaki bilgi ve birikimleri mesleki unsurlar içerisinde kullanmak

gibi avantajlar olarak yer alır.

Özel Avantajlar

Genel avantajlara ek olarak yer alan özel avantajlar;

Estetisyenlik mesleği içerisindeki çok yönlü alanları bilmek ve seçmek (güzellik ve sağlıkla alakalı operasyonlar, programlar vb.)
Estetisyenlik alanında uzman bir kişi olmaya yönelik ileri seviye becerilere giden yolun kısalması

gibi önemli avantajlar var olmaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

Eğitimlerin kazanımları içerisinde, estetik operasyonlarının bireysel veya bir ekip dahilinde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan unsurlar bulunur. Bu unsurlar, ilgili avantajların mesleki tecrübe faktörleri içerisindeki belirli bir zaman diliminde meydana gelir. Kazanım faktörlerinin devreye girmesi için gereken zaman dilimi aynı zamanda estetik operasyonlarının kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesini de sağlamaktadır. Bu noktada elde edilen kazanımlar;

Estetik operasyonlar içerisinde görev ve sorumluluk almak
Kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda estetik operasyonlarının gerçekleşmesine yardımcı olmak
Estetik operasyonlar sonrasında, memnuniyet faktörünü gözetecek hamleler ve işlemler gerçekleştirmek

gibi kazanımlar mevcut olmaktadır.

Sertifika Süreci

Estetisyenlik eğitim programı, belirli süreçlerin tamamlanmasını içeren nihai aşamayı oluşturmaktadır. Bu aşama, kişilerin estetisyenlik alanında yetkin niteliklere ve unsurlara ulaştığının resmi bir göstergesi olmaktadır. İlgili gösterge, üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika ile birlikte meydana gelmektedir. Ek olarak sertifikanın kazanılması, estetisyenlik alanındaki çeşitli iş imkanlarına erişim kolaylığı yaratmaktadır.

İş İmkanları

Üniversiteden E-Devlet onaylı estetisyenlik eğitim sertifikası, kişilerin mesleki bir faaliyet içerisinde bulunmasına olanak sağlayan bir programdır. Programın çok çeşitli içerik unsurları, kapsamlı avantajları ve önem derecesi yüksek kazanımları, ilgili iş imkanları çerçevesinde yer almayı sağlamaktadır. Ek olarak programın getirileri ekseninde yer alan resmi nitelikli sertifika ile birlikte mevcut iş fırsatlarına ulaşılmaktadır. Bu iş fırsatları;

Güzellik merkezlerinde yer alan küçük çaplı estetik operasyonlarına yardımcı olma
Kişisel olarak estetik operasyon hizmeti almak isteyen kişileri doğru kanallara yönlendirme
Estetik uzmanlarına asistanlık yapma ve ilgili süreçlerde bulunma
Sağlığı tehdit eden veya görünümü negatif olarak etkileyen vücut noktalarına müdahale etme (yardımcı eleman olarak)
Estetik merkezleri içerisinde operasyon öncesi yapılması gerekenleri tamamlama
İleri seviye estetik operasyonlarda görev alma
Vücut üzerindeki istenmeyen uzuv ve çıkıntıların düzeltilmesine yönelik operasyon süreçleri

gibi çok çeşitli iş imkanları bulunmaktadır. Bu imkanlar; program dahilinde yer alan içerikler, avantajlar ve kazanımlar sonucu yer almaktadır. Ek olarak çeşitli tecrübe unsurlarına sahip olmak isteyen kişiler ilgili iş imkanları içerisinde faaliyet göstererek estetisyen uzmanı gibi mesleklere ulaşabilirler. Bu durum, ilgili eğitim programlarının dolaylı olarak var olan avantajları arasında yer almaktadır.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Estetisyenlik Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?