2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı ExecutiveChef Eğitim Sertifikası


Executivechef eğitim programı, büyük ölçekli otel işletmelerindeki mutfak ile alakalı tüm sorumluluğu taşıyan bireylerin yetişmesine yönelik bir programdır. Program dahilinde, mutfak becerilerinin yönetilmesine dair birçok içerik bulunmaktadır. Bu içerikler, birleşik mutfak hizmetlerini içeren otel vb. işletmelerde, ilgili koordinasyon işlemlerinin yürütülmesini sağlayan unsurlar olarak yer alır. Mevcut unsurlar, executivechef olarak adlandırılan en yetkili mutfak personeli yaratmaya yönelik da varlık göstermektedir. Ek olarak içeriklerin kalite standartlarını karşılaması, beraberinde nitelik faktörlerini getirmekte ve çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Bu avantajlar, mesleki etmenlerle birleşerek kazanım türlerine dönüşmektedir. Bahsedilen tüm süreçler, ilgili eğitimler sonucunda yer alan iş imkanları olarak nihai aşamaya geçmektedir.

Eğitimin Tanımı

Executivechef olarak adlandırılan yönetici şef pozisyonu, mutfak bölümlerinde yer alan aşçıbaşıların kontrolünü sağlayan bir iş pozisyonudur. Geniş bir yapıda hizmet ögelerini taşıyan restoran veya oteller, mutfak müdürü niteliği taşıyan kişilere ihtiyaç duyarlar. Mevcut eğitim programı, bu ihtiyacı karşılayacak kişiler yetiştirme odaklı hareket eder. Çeşitli denetim mekanizmalarının var olabilmesi için gereken özellikler, bu kişilerde yer almakta ve hizmetlerin aksamaması sağlanmaktadır. Ek olarak bahsedilen tanım unsurları içerisinde, eğitimin önemli avantajları, çeşitli kazanımları ve birçok iş imkanları yer almaktadır. Bu noktaların var olmasında ise üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın önemi de bulunmaktadır.

Başvuru Süreci

Eğitimin programının başvuru süreci, program dahilinde yer almak isteyen kişilerin birtakım şartları sağlaması ile oluşmaktadır. Bu şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma kapsamında;şeflik alanında belirli bir seviye beceri, bilgi ve birikime sahip olmayı gerektirir. Ek olarak eğitim programlarını bitirme hedefine sahip olmak da ilgili şartlar arasındadır. Bu şartların temel bir noktası olarak kişisel bilgilerin doldurulması koşulu da yer almaktadır.

Eğitimin İçeriği

Executivechef eğitim programının içerik yapısı, geniş bir ölçeğe sahiptir. Bu ölçek, kişilerin şeflik alanında, mevcut olduğu seviyeyi yukarıya taşımasına ve ilgili iş imkanlarına daha kolay ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Ek olarak bilgi ve birikimler noktasında birçok aktarımlar da ilgili eğitim programı içerisinde bulunmaktadır. Var olan içerikler, daha iyi çözümlenmesi ve anlaşılması için genel hatlar ve detaylar olarak ayrılmaktadır.

Genel Hatlar

Programının genel hatları olarak yer alan içerikleri, var olan şeflik seviyesinin ileri noktalara taşınmasına yöneliktir. Mevcut genel içerikler;

Genel şeflik terimleri, ifadeleri, aşamaları ve uygulama yöntemleri
Executivechef olmak için gereken köklü bilgiler ve esaslar
İleriye seviye sunum, yönetim ve yönlendirme teknikleri
Denetleme ve liderlik etme aşamaları
Aşçıların görev ve sorumlulukları
Aşçıbaşı olarak nitelendirilen kişilerin yapması gereken görev ve sorumlulukları belirleme

Unsurları olarak yer almaktadır. Bu unsurların daha derinlemesine yer alan kısımları ise şu şekildedir;

Menü oluşturma, personel istihdam etme ve görevli kişilere uygulanan eğitim süreçlerini belirleme
Koordinasyon becerisine sahip olma ve bu beceriyi diğer çalışan personellere aşılama
Yüksek seviyede mutfak bilgisi, malzeme gelir-gider dengesi ve teknolojik unsurların kullanılması

gibi konular dahilindedir.

Detaylar

Programın detaylar olarak yer alan içerikleri, yönetici şeflik olarak da bilinen executivechef pozisyonunun daha iyi icra edilmesine yönelik olmaktadır. Bu içerikler;

Mutfak araç ve gereçlerinin uygunluğunun test edilmesi
Personel çalışma programını hazırlanması
Malzemelerin tazelik, sıcaklık veya soğukluk derecelerinin kontrolü
Mutfak içerisinde, işbirliği ve uyum faktörlerinin yer almasını sağlama
Mutfak personeli iş güvenliği

gibi alanları ve konuları içeren görev ve sorumluluk bilinci, eğitimin içerikleri dahilinde yer alan detaylar olarak bulunmaktadır.

Eğitimin Niteliği

Nitelikli bir eğitimi sağlayan kalite unsurları, executivechef programı içerisinde de yer almaktadır. Bu unsurlar, çok çeşitli ve sonuç alma odaklı içeriklere ek olarak program sonucu ulaşılan avantajlar ve elde edilen kazanımlar çerçevesinde yer almaktadır. Ek olarak programın üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika imkanı da vermesi, eğitimin niteliğini oluşturan etmenler arasında bulunmaktadır. Ayrıca sertifikanın varlığı, iş fırsatlarına erişim noktasında çeşitli kolaylıklar da yaratmaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Şeflik ve aşçılık alanlarında yer alan iş imkanları, günümüz şartları itibariyle çok sayıda yer alan olanaklar olarak varlık göstermektedir. Bu olanaklar, eğitimler dahilinde yer alan yönetici şeflik unsurlarına sahip olmayı içeren avantajları ortaya çıkarmaktadır. İlgili avantajlar, genel ve özel avantajlar olarak iki bölüm halinde incelenmektedir.

Genel Avantajlar

Eğitimler dahilinde yer alan genel avantajlar, executivechef olarak nitelendirilen kişilerin görev sorumluluklarını bilmelerini içeren avantajlar olarak yer alır. Bu avantajlar;

Sağlıklı koşullar altında executivechef faaliyetlerini yürütebilmek (gerekli hijyen faktörünü sağlamak, personel güvenliğini oluşturmak ve ilgili sağlık kontrollerini yapmak)
Mutfak personelleri ile çeşitli toplantılar düzenlemek ve malzeme bilgisi hakkında raporlar elde etmek
Yeni tarifler geliştirme becerisine sahip olmak
Mutfak ve diğer bölümler arası bağlantı kurulmasını sağlamak

gibi yükümlülüklere sahip olmaya dair avantajlar olarak yer alır.

Özel Avantajlar

Executivechef eğitim programı içerisinde yer alan özel avantajlar;

Mutfak alanında farklı kategorileri içeren becerilere ve uygulama yöntemlerine sahip olmak
Şeflik pozisyonundaki ileri seviye konulara hakim olmak ve diğer iş türlerinde bilgi ve birikimleri kullanmak
Üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığı ile executivechef alanındaki iş imkanlarına ulaşmak

gibi avantajları kapsamaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

Eğitimlerin sağladığı avantajlar, çeşitli mesleki faktörlerin varlığı ile kazanım çeşitlerine dönüşür. Bu çeşitler, kişilerin executivechef pozisyonunda yer almasını sağlar. Mevcut katkılar içerisinde var olan kazanımlar;

Mutfak alanında fark yaratacak ve ön plana çıkartacak bilgilere sahip olmak
Şeflik sanatının icra edilmesinde, en yetkili kişilerden birisi olmak
Uluslararası iş faaliyetlerinde de görev alabilmek

gibikazanımlar şeklinde var olmaktadır.

Sertifika Süreci

Mevcut eğitim programının sertifika süreci, ilgili aşamaların eksiksiz olarak tamamlanması ile meydana gelir. Süreçlerin kesin bir şekilde sonuca erdiğinin göstergesi ise üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığıdır. Sertifika ile birçok iş fırsatları ortaya çıkmakta ve değerlendirilmektedir.

İş İmkanları

Programın avantajları ve kazanımları doğrultusunda yer alan iş imkanları, kişilerin ilgili bilgi ve birikimlerinin sahne alacağı durumlar olarak yer alır. Bu durumları içeren iş olanakları;

İleriye seviye şeflik pozisyonundaki kişilere ihtiyacı olan otel kuruluşları
Büyük çaplı mutfak hizmetleri veren firmalar
Çok geniş yapıda yer alan büyük restoranlar

gibi alanlardaki executivechef faaliyetleri olarak yer almaktadır.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı ExecutiveChef Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?