2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı A1-A2-B1-B2 İngilizce Eğitim Sertifikası


A1-A2-B1-B2 İngilizce eğitim sertifikası programı, İngilizce dili üzerine temel bilgi ve birikimlerin yer aldığı bir eğitim programıdır. Program içerisinde, çeşitli içerik unsurları dahilinde yer alan avantajlar ve kazanımlar mevcuttur. Bu faktörlerin elde edilmesinde ise birtakım tanımlar ve nitelikler yer alır. Ek olarak belirtilen içerik unsurları da kapsamlı bir şekilde ele alınmaktadır. Böylelikle İngilizce dilinin başlangıç seviyesinden orta düzey seviyesine kadar olan süreçlerine hakim olma durumu meydana gelir. Ayrıca programın üniversiteden E-Devlet onaylı özelliğine sahip sertifika avantajı ile de çeşitli iş imkanları var olmaktadır.

Eğitimin Tanımı

A1-A2-B1-B2 İngilizce eğitim programı, dil öğrenme temelinde yer alan sertifikalı bir programdır. Program kapsamında, İngilizce diline ilişkin temel öğretiler ve bilgiler yer alır. Dil öğrenmede kullanılan yöntemler ve esaslar, program içerisindeki kişilere aktarılır. Bu aşamaları içeren genel bir eğitim süreci, planlı ve kademeli bir şekilde geliştirilerek A1 seviyesinden B2 seviyesine kadar ilerlenir. Bu sayede İngilizce diline hakimiyet sağlanır ve kişiler çeşitli mesleki unsurlarını yerine getirme amacı içerisinde İngilizce dili yeterliliklerine sahip olurlar. Mevcut bu tanımlar çerçevesinde ise ilgili eğitim programı, çeşitli içerik unsurlarını bünyesinde barındırır.

Başvuru Süreci

İlgili eğitimlere ve eğitimler sonucu yer alan avantajlara ulaşmak isteyen kişiler, ilk olarak başvuru sürecini tamamlaması gerekir. Gerekli niteliklere sahip olmak için dil öğrenme konusunda azimli bir yapıda yer alan bireyler, programa başvurabilmektedir. Bu faktöre ek olarak İngilizce dilini kullanarak çeşitli mesleki faaliyetler gerçekleştirmek isteyen kişiler de programa başvurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma
Okuma ve yazma bilgisine sahip olma
İlgili görev ve sorumluluklar içerisinde yer alma ve eğitim süreçlerini tamamlama isteğine sahip olma
Gerekli bilgi girişlerini yapma

Koşulları, başvuru süreci içerisinde yer almaktadır.

Eğitimin İçeriği

Eğitimlerin içeriği, kişilerin İngilizce öğreniminin sağlanması çerçevesinde yer alan eğitim unsurlarını kapsamaktadır. Bu unsurlar, bil dilin öğrenilmesini sağlayan temel unsurlar noktasındaki genel hatlarve programın kendi niteliğine ait detay faktörler olarak yer almaktadır.

Genel hatlar

Eğitimlerin içeriği ekseninde yer alan genel hatlar, İngilizce dili içerisindeki gramer yapısı ve kelime bilgisine ilişkin detayları kapsamaktadır. Bu kapsam dahilinde yer alan genel hatlar;

Günlük konuşulan ifadeler (Selamlaşma, ihtiyaçları belirtme)
Cümle yapıları (İstek ve dilekleri belirtilen cümleler)
Gramer yapısı içerisinde yer alan kalıplar (Fiil çekimleri, zamanlar, vb.)
Kelime bilgisi (Çok kullanılan kelimeler ve fiiller)

gibi temel olarak bilinmesi gereken unsurlar dahilinde yer almaktadır.

Detaylar

İngilizce öğrenimine ilişkin genel unsurlara ek olarak program kapsamında yer alan detay faktörler da var olmaktadır. İlgili faktörlerin öğrenilmesi, İngilizce dilinin öğrenilmesi konusunda öne çıkartan detaylar olarak yer almaktadır. Bu detaylar;

Kalıplaşmış ifadeler
Telaffuz üzerine yer alan kelime okunuşları
Kelimelerin kullanım alanları konusunda yer alan farklılıklar

gibi detaylardır.

Eğitimin Niteliği

Mevcut eğitimlerin önemli özelliği, nitelikli bir eğitim programı olarak yer almasıdır. Bu nitelik, program dahilinde yer alan geniş çaplı içerik unsurlarına ek olarak üniversiteden E-Devlet onaylı özelliğe sahip sertifikası ile resmi bir duruma dönüşmektedir. Sertifikanın varlığı, resmi ölçüt özelliğine ek olarak çeşitli iş imkanlarına da konu olmaktadır. İfade edilen bu kapsamlar ile birlikte eğitimin nitelikli ve kaliteli yapısı, mevcut diğer faktörlerin varlığı ile de desteklenerek ile ortaya çıkmaktadır. Bu diğer yapılar, eğitimin sağladığı avantajlarve elde edilen kazanımlar olarak yer almaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Eğitim içerikleri, İngilizce dilinin temel düzeyden orta düzeye ulaşan süreçlere kadar birçok avantajlar sağlamaktadır. İlk olarak İngilizce dilinin öğrenilmesine ilişkin ana unsurların ve çeşitli içeriklerin yardımı ile dile giriş adımları atılır. Bu adımlar, dil seviyesini ileriye götürmek için gereken temel faktörleri içerir. İlgili faktörler, İngilizce öğrenimi konusunda bir yeterlilik özelliğine dönüşür. Bu dönüşüm, genel avantajlar ve özel avantajlar olarak ortaya çıkar.

Genel Avantajlar

İngilizce dilinin öğrenilmesi konusunda yer alan genel avantajlar;

İngilizce diline yönelik temel beceriler kazanmak
Günlük hayatta İngilizce dilini içeren bir aşamayı çözebilmek ve bu konuda yardımcı olabilmek
İngilizce dilini öğrenme süreçleri sayesinde, diğer dillerin öğrenilmesinde kullanan çeşitli tekniklere ve yöntemlere hakim olmak

gibi avantajlar olarak varlık göstermektedir.

Özel avantajlar

Genel avantajlara ek olarak programın sağladığı özel avantajlar;

Farklı yapıdaki İngilizce sözcük ve cümlelerin ayırt edilmesi konusunda yeterlibirikime sahip olmak
İngilizce seviyeleri içerisinde kademeli bir şekilde ilerleyerek diğer seviyeler hakkında da bilgi sahibi olmak

gibi avantajları içermektedir.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

A1-A2-B1-B2 İngilizce eğitim programı, sunduğu avantajlar kadar birçok kazanımın elde edilmesine de olanak sağlamaktadır. Bu olanaklar, İngilizce dili konusunda çeşitli özellikler çerçevesinde yer alan unsurları kapsamaktadır. İlgili unsurlar;

İngilizce konuşma becerisi (Temel ve orta düzeyde kelime bilgisini içeren konuşma diyalogları)
İngilizce dinleme yeteneği (Orta düzeye kadar yer alan duyduğunu idrak etme)
İngilizce yazma kabiliyeti (Kelime gruplarının ayırımı ve doğru kullanımına ilişkin metin oluşturma)

Sertifika Süreci

Mevcut eğitimler sonucu elde edilen avantaj ve kazanım unsurları, resmi bir belge niteliği taşıyan sertifikaya dönüşmektedir. İlgili sertifikanın varlığı, eğitimlerin doğru ölçütler çerçevesinde yer aldığının bir kanıtı özelliği taşımaktadır. Bu özelliğinin yer almasındaki en önemli etken ise üniversiteden E-Devlet onaylı olmasıdır. Birçok iş imkanına ulaşılması noktasında da yer alan bu etken, kişilerin ilgili programa başvurma sebepleri arasında da yer alan cazip bir nitelik olarak yer almaktadır.

İş İmkanları

A1-A2-B1-B2 İngilizce eğitim programı, birçok içerik, beraberinde gelen avantajlar ve elde edilen kazanımlara olarak geniş fırsatlar yaratan bir eğitim programıdır. Bu fırsatlar içerisinde yer alan önemli bir unsur, çeşitli iş imkanlarının oluşudur. Mevcut iş imkanları, kişilerin İngilizce dili yeterlilik faktörlerini kullanarak çalışma ve gelir elde etme fırsatını değerlendirmesi olarak yer almaktadır. Bu değerlendirme hareketliliği, kişileri hem devlet hem de özel bir yapıda var olan iş imkanlarına sevk etmektedir. İlgili iş imkanları;

İngilizce dilinin konuşulması gereken kamu ve kuruluşlar
Özel şirketler bünyesinde, İngilizce yeterlilik belgesi istenilen departmanlar
Bireysel olarak İngilizce öğretme ve gelir elde etme unsurları
Özel ders niteliği taşıyan eğitim faaliyetleri

gibi çalışma alanlarını kapsayan iş fırsatları olarak yer almaktadır. Üniversiteden E-Devlet onaylı A1-A2-B1-B2 İngilizce eğitim programı ise bu fırsatlarının değerlendirmesi noktasında, önemli katkılar sağlamaktadır.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı A1-A2-B1-B2 İngilizce Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?