2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Eğitim Sertifikası


Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitim programı, büro faaliyetlerinin yürütülmesi ve yönetici işlerinin tamamlanmasına yardımcı olmaya yönelik yer alan bir programdır. Program içerisinde, bilgi ve belge girişlerindenyönetimsel olarak var olan iş mekanizmalarının tamamlanmasına kadar yer alan birçok içerik bulunmaktadır. Bu içerikler, ofis programlarının öğrenilmesi gibi temel içerik unsurlarının bilinmesine ek olarak yöneticilerin yaptığı işler kapsamında yer alan noktalar konusunda yardım sağlamaya yönelik olan içerikler olarak da yer almaktadır. Programın bu noktada sağladığı avantajlar ve elde edilen kazanımlar da kişilerin sahip olduğu önemli getiriler arasında mevcut olmaktadır. Ek olarak üniversiteden E-Devlet onaylı eğitim sertifikası ile çeşitli iş imkanlarına ulaşım sağlanmaktadır.

Eğitimin Tanımı

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitimi, ilgili belge işlemleri konusunda gerekli nitelikleri kapsayan süreçlere yönelik bir eğitim programıdır. Program içerisinde, büro içerisinde yer alan görev ve sorumlulukların tamamlamaya yönelik içerikler bulunur. Program dahilinde yer alan kişiler, belge ve bilgi girişleri konusunda yetkili ve nitelikli bireyler sınıfına girerler. Ek olarak eğitimler sonucu verilen üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika sayesinde, ilgili iş fırsatlarına ulaşım imkanı sağlanmaktadır.

Başvuru Süreci

İlgili eğitimlere giriş yapmadan önce başvuru süreci yer almaktadır. Bu süreç içerisinde, büro yönetimi ve yönetici işlemlerine yönelik gerekli istek ve kapsamlar içerisinde yer almak, programın içeriklerini daha kolay bir şekilde benimsemeyi ve avantajlardan yararlanmayı sağlamaktadır. Bu niteliklere ek olarak

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Okuma ve yazma bilgisine sahip olmak
Gerekli kişisel bilgi girişlerinin tamamlanması

Şartları yer almaktadır.

Eğitimin İçeriği

İlgili eğitimler, kişilerin büro yönetiminde yer alan ofis işlemlerini bilmesi ve yönetici konumunda yer alan insanların yükümlülüklerinin hafifletilmesine yardımcı olma gibi konulara yönelik olmaktadır. Bu konular, eğitimin içeriği noktasında gerekli tüm bilgi ve birikimlerin öğrenilmesini sağlamaktadır. Büro işlerini tamamlama ve yönetici asistanlığı olma yolunda nitelikli bir insan profili inşa etme, eğitim içeriklerinin temel hedefi olmaktadır.

Genel Hatlar

Eğitim programının genel hatlar noktasındaki içerikleri, kişilerin büro elemanı ve büro görevlisi sıfatlarına erişim sağlamaya yönelik unsurları kapsamaktadır. Bu unsurlar;

Temel Microsoft Office programları
Bilgi ve belge girişlerini içeren temel ifadeler
Yazıcı gibi büro ekipmanlarının kullanım bilgisi ve bakımlarının yapılması

gibigenel hatlar olarak yer almaktadır.

Detaylar

Program dahilinde genel hatlarla birlikte bazı detaylar da mevcut olmaktadır. Bu detaylar;

Bürokratik süreçlerin devamlılığı konusundaki en uygun kararların verilmesine yardımcı olmak
Bilgi ve belgeleri rasyonel bir şekilde incelemek ve kategorize etmek
Yöneticilerin olmadığı takdirde, verilen yetki dahilinde yapılacak faaliyetler

gibi konuları içeren detay unsurları yer almaktadır.

Eğitimin Niteliği

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitim programı, çeşitli kalite unsurlarını içerisinde barındırmasıyla nitelikli bir eğitim sunmaktadır. Eğitim içerisinde, kişilerin büro işlemlerini yönetme noktasında bilgi ve becerilere sahip olması, eğitimin niteliğini oluşturan temel bir unsurdur. Bu unsura ek olarak yönetici asistanlığı pozisyonun gerektirdiği görev ve sorumlulukların yerine getirilme noktasındaki aktarımlar ve yönlendirmeler de eğitimin niteliğini arttırmaktadır. Ek olarak program dahilinde yer alan avantajlar ve bu avantajlar sonucu elde edilen kazanımlar da eğitimin niteliğini ortaya koyan unsurlar olarak yer almaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Eğitimin meydana getirdiği avantajlar, büro yönetimi faaliyetlerinin eksiksiz olarak yürütülmesini sağlamaktadır. Programın önemli getirileri arasında, mevcut avantajların kişilerin büro yönetimi ve yönetici asistanlığı alanlarında gerekli niteliklere sahip olması yer almaktadır. Bu nitelikler, genel ve özel avantajlar olarak var olmaktadır.

Genel Avantajlar

Eğitimler dahilinde yer alan genel avantajlar;

Temel büro işlemlerinde yer alan basamaklar ve bu basamaklardaki işlemleri tamamlama yetisine sahip olma
Büro ortamının çalışma koşullarına uygun hale getirilmesini sağlama
Büro faaliyetlerindeki oluşabilecek problemlere çözümler üretebilme

gibi avantajlar olarak yer almaktadır.

Özel Avantajlar

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı alanında yer alan özel avantajlar;

Büro organizasyonun sağlanmasındaki ayrıntıların bilinmesi
İçerisinde bulunan büronun çalışma mantığını çözmek ve mantığa uygun olarak hareket etmek
Yöneticilerin gözden kaçırabileceği noktalar olabileceği ve bu olası durum içerisinde ekstra kontrollerin yapılması

gibi konularda yer alan bilgiler ve beceriler olarak bulunmaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Avantajlar

Eğitimlerin sağladığı avantajlar, birtakım süreçler ve tecrübeler ışığında çeşitli kazanımlara dönüşmektedir. Bu dönüşüm, eğitim süreçlerinin iyi bir şekilde benimsenmesine yönelik olmak ile beraber üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika ile sağlanmaktadır. Bu noktalara yönelik yer alan unsurlar;

Yönetici asistanlarının sahip olması gereken özellikler ve yetkinlikler
Organizasyon süreçlerinde görev alabilme ve süreçlerin tamamlanmasına yardımcı olma
Müşterilerle iyi ilişkiler kurma ve ilgili alanlara kanalize etme
İmaj oluşturma ve kariyer yönetimi sağlama

gibikonular dahilindeki elde edilen kazanımlar olarak yer almaktadır.

Sertifika Süreci

İlgili eğitimler sonucu yer alan sertifika süreci, üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın hak kazanılmasını içerir. Sertifikanın varlığı, ilgili eğitim içeriklerinin eksiksiz olarak alındığının bir göstergesi olarak yer alır. Ek olarak sertifika ile birlikte birçok iş imkanına ulaşım kolaylığı sağlanır.

İş İmkanları

Mevcut eğitimler, sağlanan avantajlar ve elde edilen kazanımlar, üniversiteden E-Devlet onaylı büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitim programı ile birlikte çeşitli iş imkanlarına konu olmaktadır. Bu imkanlar, kişilerin mesleki ölçütlere sahip olması dahilinde ulaşabileceği imkanlar olarak yer alır. İlgili eğitim programı, bahsedilen mesleki ölçütlere sahip olmaya dair birçok içerikler sunar. Bu içerikler kapsamında da büro yönetimi ve yönetici asistanlığı alanındaki iş fırsatlarına erişim sağlanır. Bu noktadaki yer alan iş fırsatları;

Büro faaliyetlerini içeren ofis ve diğer mekanlarda çalışabilme fırsatı
Geniş ölçekli iş merkezleri içerisindeki ofis hizmetlerinde bulunmak
Şirket ve firmalar içerisindeyönetici olan kişilere asistanlık yapmak
Belirli kişi veya grup dahilinde kurulan yapılar içerisinde büro ve asistanlık hizmeti sağlamak
Tek bir kişiye yönelik ofis ve yönetim işlemlerinin tamamlanmasına yardımcı olmak
Sekreterlik bünyesinde yer alan iş faaliyetleri içerisinde yer almak
Devlet bünyesinde yer alan büro memurluğu alanında çalışma imkanı
Ön büro elemanı pozisyonu içerisinde çalışma fırsatı

gibi çok çeşitli alanları içeren iş imkanları yer almaktadır. Bu iş imkanları, program içerisinde yer alan kişilerin ilgili eğitimleri alması ve eğitimler sonucu hak kazanılan üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikaya erişim sağlaması ile meydana gelmektedir.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?