2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Diksiyon Eğitim Sertifikası


Üniversiteden E-Devlet onaylı diksiyon eğitim programı, etkili bir konuşma becerisinin kazanılmasına yönelik içeriklerin yer aldığı bir programdır. Program dahilinde yer alan kişiler, konuşma dialoglarını sağlıklı bir şekilde tamamlamak adına yer alan unsurlara erişim sağlarlar. Bu yönde var olan, sözcüklerin doğru ses ve vurgularla nitelendirilmesi de eğitim içerikleri sonucu sağlanan avantajlar içerisinde yer alır. Ek olarak konuşmalar arası bağlantı kurma yetisine sahip olmak, eğitimler sonucu elde edilen kazanımlar kapsamında bulunmaktadır. Bu avantajlar ve kapsamlar, üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika ile birlikte resmi bir nitelik kazanmakta ve çeşitli iş imkanlarını sağlamaktadır.

Eğitimin Tanımı

Diksiyon eğitim programı, insanlar üzerinde iz bırakacak cinste yer alan konuşma becerilerinin öğretildiği bir programdır. Program dahilinde, konuşma tonunun ve durakların ayarlanmasına yönelik içerikler yer alır. İlgili içerikler, dilin fonetik olarak doğru konuşulmasını sağlamakta ve kişilerin bu yönde gelişim göstermelerine katkı yapmaktadır. Ek olarak üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikalı avantajlar ve kazanımlar da eğitimin tanımlarını içeren unsurlar arasında yer almaktadır.

Başvuru Süreci

Diksiyon eğitim programına başvuru süreci, konuşma becerilerini geliştirmek ve bu konuda profesyonel bir eğitim programı içerisinde yer almak isteyen kişilere yönelik olmaktadır. İlgili alanlarda çeşitli donanımlara sahip eğitim içerikleri, bu donanımların aktarılması noktasında birtakım koşulları içermektedir. Bu koşullar içerisinde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, okuma ve yazma becerisine sahip olma ve ilgili kişisel bilgilerin girilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Eğitimler sonucu hak kazanılan sertifikanın isim ve soy isim bilgilerine ek olarak ilgili iletişim bilgilerini içeren adreslere yollama noktasında, bu bilgilerin girilmesi gereklidir.

Eğitimin İçeriği

Mevcut eğitimin içeriği arasında; diksiyon konusunda yer alan örnek konuşmalar, etkili ton ve ifadeleri içeren dialoglarve karıştırılan kelimelerin doğru okunuşları gibi içerikler yer almaktadır. Bu içerikler, eğitimin kaliteli bir yapıda yer almasını sağlamaktadır. Program dahilinde yer alan kişiler, eğitimin geniş yapıda yer alan içeriklerine ulaşarak diksiyon konusunda çeşitli bilgi ve birikimlere sahip olurlar. Bu bilgi ve birikimleri içeren eğitim içerikleri ise genel hatlar ve detaylar olmak üzere ayrılmaktadır.

Genel Hatlar

Eğitimler içerikleri arasında yer alan genel hatlar; kişilerin konuşma becerileri kazanmasında var olan artikülasyon faktörü, nefes çalışmaları ve iletişim yöntemleri gibi alanlarda bulunmaktadır. Bu içeriklere ek olarak program dahilinde mevcut olan diğer unsurlar;

Dudak tembelliğinin giderilmesine yönelik içerikler
Okuma teknikleri ile duraksamadan konuşmaya yönelik içerikler
Vurgu ve tonlamaların bilinçli olarak yapılmasına yönelik içerikler

Kapsamında yer almaktadır.

Detaylar

Program dahilinde yer alan genel hatlara ek olarak bazı detaylar da yer almaktadır. Bu detaylar içerisinde yer alan faktörler;

Topluluk önünde konuşabilmeye yönelik ayrıntılar
Heyecan ve panik unsurlarının yenilmesini sağlamak
Jest ve mimiklerin kullanımı

gibifaktörlerdir.

Eğitimin Niteliği

Diksiyon eğitim programı, geniş ölçekli eğitim içeriklerinden kaynaklanan nitelikli bir eğitim sunmaktadır. Bu nitelik içerisinde, birçok avantajın yer alması ve elde edilen kazanımlar noktasında birtakım unsurlar bulunmaktadır. Mevcut unsurların değerlendirilmesi ve kişisel olarak benimsenmesi neticesinde de çeşitli iş imkanlarına ulaşım sağlanmaktadır. Ek olarak üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığı da eğitimin niteliğini oluşturan etkenler arasında yer almaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

İlgili eğitimlerin sonucu çeşitli avantajlar mevcut olmaktadır. Bu avantajlar, kişilerin diksiyon alanında yer alan içerik unsurları kapsamındaki düzgün konuşma ve hitap edebilme noktalarına yönelik olmaktadır. Bu noktada diksiyonu büyük oranda negatif olarak etkileyen pelteklik ve kekemelik gibi faktörleri ortadan kaldırma ve beden dilini doğru ölçüde kullanma gibi avantajlar da yer almaktadır. Bu avantajlar, genel ve özel avantajlar olarak daha geniş bir perspektif altındabulunmaktadır.

Genel Avantajlar

Mevcut eğitimlerin sağladığı genel avantajlar, kişilerin diksiyon alanında kendilerini hakim güç olarak hissetmelerine yönelik yer alan avantajlardır. Bu avantajların meydana gelmesinde birtakım unsurlar bulunur. Bu unsurlar;

Etkili bir konuşmada yer alan odaklanma ve kontrol süreçleri
Özgüven faktörünün, konuşmanın her noktasında yer alması
Diyafram kullanma becerisi

gibi avantajlara konu olmaktadır.

Özel Avantajlar

Genel avantajların yanında bazı özel avantajlar da yer almaktadır. Bu avantajlar;

Konuşma esnasında özel bir imaj oluşturma
Doğaçlama olarak konuşma
Hazır olarak yer alan bir konuşma metninin nitelikli olarak değerlendirmesini yapma

gibi önemli özel avantajlar olarak bulunmaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

Eğitimler içerisinde yer alan avantajlar, çeşitli değerlendirme ve pratik unsurlara dönüşme aşamaları ile birlikte elde edilen kazanımları kapsamaktadır. Bu kazanımlar, kişilerin insanları etkilemeye dair konuşma yetisine sahip olmasına ve hayatın her noktasında yer alan doğru nefes kontrolünün sağlanmasına yönelik olmaktadır. Bu noktada yer alan faktörler;

İkna etme sanatı olarak tabir edilen manipülasyon teknikleri bilmek ve doğru ölçüde kullanmak
Ses, nefes ve soluk alma unsurları arasında bağlantı kurmak
İstanbul Türkçesi konuşmaya dair bir beceri kazanmak

gibifaktörler olarak yer almaktadır.Mevcut faktörler, eğitimler sonucu elde edilen kazanımların hayatın her alanında etkinlik göstereceği noktalara yönelik var olmaktadır.

Sertifika Süreci

İlgili eğitimler sonucu sağlanan avantajlar ve elde edilen kazanımlar, üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika ile birlikte resmi bir nitelik kazanır. Mevcut resmi nitelik, kişilerin program dahilinde yer alan eğitim içeriklerini aldığının bir göstergesi olarak yer alır. Ek olarak sertifikaya sahip olma durumu, beraberinde çeşitli iş imkanlarını ortaya çıkarmaktadır.

İş İmkanları

Eğitimlerin sonucu hak kazanılan üniversiteden onaylı E-Devlet sertifikası, diksiyon eğitimlerini almış ve bu alanda mesleki faaliyetlerde bulunmak isteyen kişilere iş fırsatları sağlamaktadır. İlgili iş fırsatları çerçevesinde var olan faktörler, diksiyon ile ilgili konferanslar, sunumlar ve paneller içerisinde yer almayı da sağlamaktadır. Bu durumlar da iş imkanlarının oluşmasında etkin olan tanınma ve tecrübe kazanma aşamalarını içermektedir. Bu aşamalar sonucu ilgili programın getirileri arasında yer alan iş imkanları;

Diksiyon konusunda birtakım problemlere sahip olan kişilere kişisel olarak yardımcı olmak
Çeşitli kurs merkezleri içerisinde diksiyon eğitimleri vermek
Online olarak hizmet veren oluşumlar dahilinde diksiyon faaliyetleri yürütmek
Kamu kurum ve kuruluşlarda diksiyona dayalı konuşma eğitimleri desteği sağlamak

gibi önem derecesi ve gelir getirisi yüksek iş imkanları olarak yer almaktadır. Günümüz şartlarında etkili konuşmanın ve doğru üslup içerisinde bulunmanın büyük önem taşıdığı gerçeği kapsamında, ilgili diksiyon eğitimi birçok iş kolaylığı sağlamaktadır.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Diksiyon Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?