2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Fırıncılık ve Unlu Mamulleri Üretimi Eğitim Sertifikası


Fırıncılık ve unlu Mamulleri üretimi eğitim programı, ilgili meslek alanlarına yoğunlaşmak isteyen kişilerin yetkinlik kazanmasına yardımcı olan bir programdır. Program içerisinde, fırıncılık alanına özgün pişirme tekniklerinden unlu mamullerinin oluşumuna kadar birçok içerik unsurları yer alır. Program içerisindeki bireyler, işletme kuralları ve bu kurallar çerçevesinde yer alan hijyen faktörünün ne derecede ve hangi ölçüde olacağına dair bilgi ve birikimlere sahip olurlar. Bu durum, birçok avantajı ve kazanımları da beraberinde getirmektedir. Ek olarak üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika ile birlikte fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi alanlarında yer alan çeşitli iş imkanlarına ulaşım sağlanmaktadır.

Eğitimin Tanımı

Fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi programı, kişilerin ilgili konulardaki işletme esaslarına yönelik kazanç sağlama ve mesleki faaliyetlerde bulunmasını sağlayan bir programdır. Program dahilinde, fırıncılık kavramı adı altında yer alan mutfak ve kasa bölümlerindeki işleyişe yönelik eğitimler gibi içerikler bulunur. Bu içerikler, alanında yetkinlik kazanmak isteyen kişilere yardımcı olmakta ve mesleki faaliyetlere geçiş noktasında kolaylıklar sağlamaktadır.

Başvuru Süreci

Eğitim programının ilk adımı olan başvuru süreci, fırıncılık ve unlu mamulleri konusunda birtakım ön becerilere sahip olan kişilerin başvurabileceği bir aşamayı kapsar. Bu niteliklere sahip olmasının yanında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma vebazı kişisel bilgilerin doldurulması koşulları da temel şartlar arasında yer almaktadır.

Eğitimin İçeriği

Eğitimin içeriği kapsamında, öncelikli olarak temizlik konusuna ait içerikler bulunmaktadır. Bu noktada, ilgili meslek alanların gıda üretimine yönelik olmasından dolayıdikkat edilmesi gereken önemli hijyenik unsurlar yer almaktadır. Ek olarak fırıncılık ve unlu mamulleri üretimine dair besin kaynaklarının bilinmesi, ürünlerin yoğunluk ve hacimlerinin ayarlanması ve gıda yönetmeliğine uygun ürün ve satış miktarlarının belirlenmesi gibi içerikler mevcut olmaktadır. Bu içerikler, genel hatlar ve detaylar olmak üzere kategorize edilmiştir.

Genel Hatlar

Eğitimin içeriği dahilinde yer alan genel hatlar;temel olarak bilinmesi gereken pişirme, karıştırma ve birleştirme unsurlarını içerir. Ek olarak fazla kullanımında risk oluşturabilecek faktörler ve diğer kalite faktörleri de genel hatlar içerisinde yer almaktadır. Bu noktadaki içerikler;

Temel fırın ve unlu mamulleri üretim malzemeleri bilgisi
Gıdalar içerisindeki bileşiklerin bilinmesi ve çok malzemeli ürünlerin sağlıklı bir şekilde oluşturulması
Gıda ürünlerinin belirli biçim ve boyutlarda üretilmesi
Mutfak bölümünde yer alan ürünlerinin sınıflandırılması ve son kullanma sürelerinin bilinmesi

gibikonularda yer almaktadır.

Detaylar

Eğitim içeriklerinin detaylar kısmını oluşturan unsurlar;

Depo ve sevkiyat alanlarında, ürünlere uygun olan kontrollerin bilinmesi ve uygulanması
Gıda ürünlerinde özel ambalajlama ve kişiye uygun ürünleri ortaya çıkarmaya yönelik içerikler

Olmak üzere yer almaktadır.

Eğitimin Niteliği

Mevcut eğitimlerin sahip olduğu nitelikler, ilgili alanlarda meslek sahibi olmak isteyen kişilere etkili içerikler ve yöntemlerin yansıtılması ile meydana gelmektedir. Bu içerik ve yöntemler arasında, kişilerin sonuç odaklı bir yapı içerisinde yer alması programın ana hedefleri içerisinde yer almaktadır. Fırıncılık esaslarının bilinmesi ve uygulanması, unlu mamulleri üretimi konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip olmak da eğitimin içeriklerini takip eden nitelikleri kapsamında var olmaktadır. Ek olarak üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığı ile çok çeşitli iş imkanlarına erişim sağlama faktörü ortaya çıkmaktadır. Bu durum, eğitimin niteliklerini oluşturan etmenler arasında bulunmaktadır.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Eğitimlerin sağladığı avantajlar kapsamında, önemli eğitim içeriklerine ulaşmak ve bu içerikleri fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi alanlarında kullanabilme avantajları yer almaktadır. Bu noktada, üretim yapabilme yetisine yönelik gerekli süreçlerin bilinmesi de eğitimler dahilinde yer alan avantajlar içerisinde var olmaktadır. Bu noktada yer alan tüm avantajlar, genel ve özel olarak sınıflandırılmaktadır.

Genel Avantajlar

Programdahilindeki genel avantajlar,fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi konusunda temel olarak bilinmesi zorunluluk taşıyan yöntem ve uygulamalara yönelik avantajları kapsamaktadır. Bu avantajlar;

Fırıncılık alanındaki temel gıda ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak
Unlu mamulleri üretimi konusunda uygun koşulları sağlamak
Ocak, mutfak ve kasa bölümlerinin işleyişine yönelik bilgi ve beceriler kazanmak

gibi avantajlar olarak yer almaktadır.

Özel Avantajlar

Genel avantajlara ek olarak birtakım özel avantajlar da var olmaktadır. Bu avantajlar;

Kişiye özel ürünler oluşturabilmek (Fırın ürünleri ve özel pasta yapımı gibi ürünler vb.)
İşletme esaslarındaki gelir ve gider dengesini oluşturan unsurlar
Uluslararası yapılarda da yer alan ürünlerini (pastalar, poğaçalar ve tatlılar vb.) bilmek

gibi çeşitli avantajlar olarak yer almaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

Eğitimler dahilinde yer alan avantajlar, ilgili bilgi ve becerilerinin pratik ögelerle buluşması halinde bir takım kazanımlara dönüşmektedir. Bu kazanımlar, kişilerin fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi alanlarında çeşitli nitelik unsurlarını uygulayacak iş imkanları içerisinde yer alması ile meydana gelmektedir. Programın temel amaçları arasında yer alan etkenler, birtakım faktörleri ortaya çıkarmaktadır. Bu faktörler;

Temel fırıncılık ve unlu mamulleri ürünlerinin yapımı hakkında bilgi sahibi olmak
Bir işletmede yer alması gereken hususları bilmek
Kalite standartları çerçevesine uygun olarak fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi yapmak

gibi faktörler olarak varlık göstermektedir.

Sertifika Süreci

İlgili sertifika süreci, eğitimlerin son aşamasını içeren aşamayı kapsar. Bu aşama içerisinde, fırıncılık ve unlu mamulleri konusundaki eğitim içeriklerinin özümsenmesi kısmı gelir. Bu kısım dahilinde, ilgili avantajlar ve kazanımların elde edilmesi ile resmi ölçütleri içeren üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika almaya hak kazanılır. Sertifika sayesinde, fırıncılık ve unlu mamulleri üretimi alanında yer alan iş imkanlarına ulaşılır.

İş İmkanları

Fırıncılık ve unlu mamulleri, üretim odaklı mutfak ve satış süreçlerini içeren mesleki kategorilere konu olmaktadır. Bu kategoriler; kişilerin ilgili eğitim programına dahil olması, gerekli süreçler içerisinde yer alması ve üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikaya sahip olması sonucu meydana gelir. Kişilerin mevcut iş imkanlarına ulaşmasında çok yönlü içerikler, avantajlar ve kazanımlar yer almaktadır. Bu noktada yer alan iş imkanları;

Kamu kurum ve kuruluşlar bünyesinde yer alan kantin ve yemekhaneler
Özel olarak faaliyet gösteren pastaneler ve fırınlar
Kişisel olarak fırın ve unlu mamullerine yönelik işletmeler
Toplu alanlar oluşturan alışveriş merkezleri ve eğlence mekanları içerisindeki etkinlikler (fırın ve unlu mamulleri üretimi ve dağıtımı)
Düğün ve nişan gibi organizasyonlardaki yemek ve tatlı servisi unsurlarını içeren hizmetler
Şahıs odaklı ev iş merkezleri içerisinde belirli kişilere ve gruplara fırıncılık ve unlu mamulleri hizmetleri vermek

gibi iş imkanları şeklinde mevcut olmaktadır.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı Fırıncılık ve Unlu Mamulleri Üretimi Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?