2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı İç-dış Cephe Kaplama ve Yalıtım Eğitim Sertifikası


İç-dış cephe kaplama ve yalıtım eğitim programı, cephe yüzeylerine uygulanan kaplama işlemleri bilgisinin aktarıldığı bir program türüdür. Program içerisinde, iç ve dış cephe bölümlerine uygulanan kaplama teknikleri ve yalıtım yöntemleri yer almaktadır. Bu noktalara ait program içerikleri, çeşitli avantajlı durumları ve elde edilen kazanımları da beraberinde getirmektedir. Ek olarak programın getirileri arasında yer alan iş imkanları da ilgili kişilerin ulaşabileceği fırsatlar dahilinde bulunmaktadır. Kavramsal olarak yer alan içeriklerin bilgi ve becerilere dönüşmesini sağlayan tanım ve nitelik unsurları da başka bir avantaj ve kazanım noktası olarak yer almaktadır.

Eğitimin Tanımı

İç-dış cephe kaplama ve yalıtım faaliyetleri, ilgili alanlarda gerçekleştiren mesleki faaliyetler bütünü olarak yer alır. Cephe kaplama yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar ve genel unsurlar, programın içerikleri arasındadır. Bu içeriklerin üniversiteden E-Devlet onaylı sertifikanın varlığı ile resmi ölçütlere dönüşmesi, programın iş imkanlarına erişim sağlamada yer alan özelliği olarak bulunmaktadır.

Başvuru Süreci

Eğitimlerin ilk adımı olarak yer alan başvuru süreci, iç-dış cephe işlemlerine yönelik eğitimleri almadan önce birtakım bilgilerin yer alması zorunluluğunu taşır. Bu bilgiler; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, okuma-yazma becerisine sahip olma ve gerekli verileri sağlaması olarak yer alır. Ek olarak eğitimleri eksiksiz olarak tamamlama çabasına sahip olmak da başvuru koşulları arasında yer almaktadır.

Eğitimin İçeriği

İç-dış kaplama ve yalıtım programı, karma içeriklere sahip bir programdır. Programın içerikleri, farklı detayları da içerisinde barındırır. İç-dış cephe kaplama ürünleri, malzemeleri ve aletleri bilgisi gibi konuları oluşturan genel hatlar; mantolama işlemlerinden dikkat edilmesi gereken ayrıntılar gibi alanlara konu olan detaylar olmak üzere program içerikleri iki kısımda yer almaktadır.

Genel Hatlar

Programın genel hatlar kısmındaki içerikleri, temel konuların bilinmesine yöneliktir. Bu konular, iç-dış cephe kaplama ve yalıtım işlemlerinin eksiksiz olarak tamamlanmasını sağlar. İlgili noktalarda yer alan içerikler;

Temel iç-dış cephe kaplama ve yalıtım bilgisi
Kaplama ve yalıtım sistemleri
İş sağlığı ve güvenliği
Binaların ve diğer yapıların kaplama ve yalıtım faaliyetlerine uygunluğunun testi
İlgili süreçleri içeren malzeme ve ürün temini
Kaplama süreçlerinde yer alan aşamalar ve yöntemler
Yalıtım malzemelerinin uygunluğu
Yalıtım işlemlerinde kullanılan maddeler

gibi işlemleri içeren konular olarak yer almaktadır.

Detaylar

Eğitim programının içeriklerini oluşturan detaylar kısmı, ilgili faaliyetlerin malzeme ve ürünler bilgisi içeren unsurlar olarak yer alır. Bu unsurlar;

Kaplama malzemelerinin kalınlığı, sağlamlığı ve uygunluğu
Kaplama ve yalıtım ürünlerinin uzun ömürlü olması için yapılması gerekenler
Küf, rutubet ve nem gibi problemli yüzeylere uygulanan işlemler

gibi konularda yer alan içeriklerdir.

Eğitimin Niteliği

İç-dış cephe kaplama ve yalıtım eğitimi, uygun malzemelerinin seçimi ve kullanımı noktasında yer alan bilgi ve birikimlerin aktarılmasına yönelik bir programdır. Programın her unsuru içerisinde barındıracak şekilde yer alan içerikleri, ilgili süreçlerin nitelikli yapısını ortaya koyar. Ek olarak üniversiteden onaylı sertifika, programlar dahilindeki avantajlar ve eğitimler sonucu elde edilen kazanımlar da nitelik unsurlarını oluşturan etmenlerdir.

Eğitimin Sağladığı Avantajlar

Eğitimlerin önemli getirileri arasında, çeşitli avantajların varlığı gelir. Bu avantajlar, mevcut ögelerin kişilerin beceri kazanmasında yer alan unsurları içermesi olarak yer almaktadır. İlgili avantajlar, cephe kaplama malzemelerinin uygunluğunun bilinmesinden gerekli işlemlerin tamamlanmasına kadar olan avantajları içermektedir. Bu avantajlar, genel ve özel avantajlar olarak ayrılmaktadır.

Genel Avantajlar

Eğitimin genel avantajlar kısmı, temel unsurların bilinmesi ve bu unsurların kaplama ve yalıtım faaliyetlerinde kullanılması olarak yer alır. İlgili genel avantajlar;

Genel kaplama ve yalıtım unsurlarının bilinmesi ve ilgili noktalarda uygulanması
Kaplama ve yalıtım levha bilgisi, izolasyon malzeme bilgisi ve hava boşluğunun belirlenmesi gibi konulara hakim olmak
Kaplama ve yalıtım işlemlerinde gerekli statik hesaplamaları yapabilmek
Uygun zımpara ve boya işlemlerini bilmek

gibi avantajları içerir.

Özel Avantajlar

Genel avantajlara ek olarak yer alan özel avantajlar;

Dış atmosfer koşullarına göre formüller ve yöntemler geliştirmek
Bakım ve tamir işlemlerinde, binaların konumuna ve yapısına göre hareket etmek
Mevcut sertifikanın varlığı ile iş-dış cephe kaplama ve yalıtım alanlarındaki iş imkanlarına ulaşmak

gibi avantajlar olarak bulunmaktadır.

Eğitimler Sonucu Elde Edilen Kazanımlar

İş-dış cephe kaplama ve yalıtım eğitimleri, sağladığı avantajların yanında çeşitli kazanımları da içerisinde barındırır. Bu kazanımlar, kişilerin ilgili iş imkanlarına ulaşma konusunda sahip olabileceği pratik unsurları içermektedir. Mevcut unsurlar, eğitimler sonucu cephe kaplama ve yalıtım alanlarındaki faaliyetler dahilinde bulunur. Bu faaliyetler;

Kaplama ve yalıtım hazırlığı, ısı levhaları montajı gibi konularda beceri sahibi olmak
Yasal yükümlülükler çerçevesinde hareket etmek
İlgili eğitimler sonucu iç-dış kaplama ve yalıtım işlemlerine yönelik kişisel nitelikler kazanmak

gibinoktalar, eğitimler sonucu elde edilen kazanımlar olarak yer almaktadır.

Sertifika Süreci

Eğitimin sertifika süreci, iç-dış cephe kaplama ve yalıtım eğitimleri başvuru aşamasından kazanımlar elde etme noktasına kadar olan kısımların bütünüdür. İlgili eğitimlerin alınması, tanım ve içerik unsurlarının bilinmesi, çeşitli avantajlar ve kazanımlar elde edilmesi, bu kısımları oluşturan süreçlerdir. Mevcut süreçlerin tamamlanması ile üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika almaya hak kazanılır. Sertifikanın varlığı ile çeşitli iş imkanlarına erişim sağlanır.

İş İmkanları

Üniversiteden E-Devlet onaylı iç-dış cephe kaplama ve yalıtım eğitim sertifikası, birçok iş imkanı sağlayan bir eğitim programıdır. Program içerisinde, geniş yapıda yer alan cephe kaplama bilgisi ve uygulama noktaları yer alır. Ek olarak yalıtım işlemlerinin hatasız bir şekilde yapılmasını içeren ön bilgiler de bulunmaktadır. Bu durumlar neticesinde de ortaya çıkan avantajlar ve mesleki unsurlarla buluşma sürecinde yer alan kazanımlar da var olmaktadır. Kazanılan sertifika da bu niteliklere eklenerek çeşitli iş imkanları mevcut hale gelir. Bu iş imkanları;

Cephe kaplama alanlarında personel desteğine ihtiyaç duyan firmalar
İç-dış cephe kaplama ve yalıtım faaliyetlerini içerisinde barındıran markalar
Bina sistemleri üzerine etkinlik gösteren şirketler
Cephe kaplama ve yalıtım işlemleri gerçekleştiren özel oluşumlar
Mantolama hizmetleri veren kuruluşlar

gibi yapılar içerisindeki iş olanaklarına ek olarak serbest bir şekilde cephe kaplama ve yalıtım hizmeti de verilebilmektedir.

Diğer Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayınız

Toplam 0 yorum

0.0 Ortalama
0
0
0
0
0

İlk yorumlayan siz olun “2023 Üniversiteden E-Devlet Onaylı İç-dış Cephe Kaplama ve Yalıtım Eğitim Sertifikası”

Henüz yorum yok.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?